Een traditionele Barrelsauna wordt gemaakt van hout. Zijn ronde vorming zorgt ervoor dat de lucht in de barrel gecirculeerd wordt. Het resultaat is een snelle en evenredige opwarming van de temperatuur. De keuze voor een elektrische of hout gestookte kachel is persoonlijk. Beide soorten kachels kunnen worden opgestookt naar zo’n 80 tot 90 graden Celsius.
Kiest u voor gemak en eenvoud? Middels een handige bediening is uw elektrische kachel snel op de door u gewenste temperatuur.
Ervaart u de sauna als een belevenis en avontuur? Denk dan eens na over een hout gestookte kachel. Middels vuur en houtblokken kunt u uw sauna opstoken om er daarna heerlijk van te genieten en in te ontspannen.

De fabrikant BarrelSauna.nu maakt gebruik van verschillende houtsoorten. Al het hout dat wordt gebruikt is gecertificeerd met het FSC-keurmerk. FSC is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud van de bossen. Als u een product met dit keurmerk aanschaft weet u zeker dat er zorg voor het milieu is in gegaan. Het FSC-keurmerk is het enige keurmerk dat garandeert dat het hout verantwoord is gekapt. Iedere houtsoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

De barrelsauna’s van BarrelSauna.nu zijn beschikbaar in:

Kenmerken

Deze naaldhoutsoort word gekapt in het noorden van Europa.

De kleur van het verse kernhout is lichtbruin. Na verloop van tijd wordt het donkerder en varieert dan van geelbruin tot roodbruin. Soms kunnen de harsgangen als uiterst fijne streepjes worden waargenomen. Er kunnen soms opvallende donkerbruine, onregelmatig gevormde kleverige vlekken voorkomen. Deze worden veroorzaakt door het hoge harsgehalte dat plaatselijk in het weefsel aanwezig kan zijn. Het is belangrijk te vermelden dat Grenen een houtsoort is wat hars bevat. Dit hars kan in het begin vrij komen tijdens het verwarmen van de barrelsauna. Het is dan ook belangrijk om de barrelsauna in het begin regelmatig te stoken en de hars te verwijderen.

Vers gezaagd of geschaafd hout verspreidt een aangename hars- of terpentijngeur. Deze hout soort heeft zeker wel verduurzaming nodig. Onbehandeld grenen zal binnen de kortste keren kunnen gaan schimmelen, krom trekken of rotten. Grenen moet dus met de juiste producten worden behandeld zodat het wordt beschermd tegen weersinvloeden.

Lees voor aanvullende informatie onze pagina over houtbehandeling

Kenmerken

Knotty Cedar komt uit Canada en het noorden van Amerika. Deze houtsoort is bijzonder duurzaam en heeft zeer goede eigenschappen. Het hout is stabiel, licht van gewicht, goed te bewerken en af te werken. Daarnaast heeft Knotty Cedar een zeer aangename geur.
Knotty Cedar bevat gezonde vaste kwasten die zorgen voor een levendige uitstraling aan uw barrelsauna. Prijstechnisch gezien is deze kwaliteit zeer interessant.
De Knotty Cedar behoeft geen behandeling, alhoewel dit wel aan te raden is als u wilt voorkomen dat het hout vergrijst.

Kenmerken

Deze duurzame lichtroze naaldhoutsoort word gekapt aan de westkust van Canada en de VS.
Red Cedar staat bekend om de grote kleurvariatie die het verse hout kan vertonen. Licht geelbruin, rozebruin, zalmkleurig en chocoladeachtig bruin gekleurd hout komt voor. In het hout kunnen ook afwisselend donker en licht getinte banen voorkomen. In kwaliteit is het donkere en het lichte hout gelijk. Aan licht blootgesteld, zwakken de kleurverschillen af en wordt de kleur licht geelbruin tot vaal roodbruin. Red Cedar word niet alleen voor barrelsauna’s gebruikt maar bijvoorbeeld ook voor gevelbetimmeringen. Dit komt omdat deze houtsoort nauwelijks krimpt, zwelt en een buitengewone levensduur heeft.

BarrelSauna.nu is een Nederlandse fabrikant van barrelsauna’s. Vakmanschap, ambacht en plezier in het werk kenmerken de organisatie. De fabriek is gevestigd in Waardenburg en heeft een showroom welke op werkdagen bezocht kan worden van 9:00u tot 17:00u.
Als partner van BarrelSauna.nu levert Zabo Home Wellness alle benodigde accessoires voor het complete assortiment van barrelsauna’s en hottubs.

Voor meer informatie klikt u op www.BarrelSauna.nu